Thursday, March 3, 2011

Photo Outing with Nadia

Warghhhhh...!!!! Huh..., lagi sekali kami buat photo outing n kami gunakan model dari kalangan student sebagai medium untuk hasil kerja kami. Baek punya setting kami tetapkan tema Rock dan SKA tok bakal model nanti. Makeup artist ni memacam..., nak kelainan katenyer... Paperpon hasil seni orang takleh nak pertikaikan, kang kiter nyer hasil kerja kene pertikaikan. Bukan best pon kalau kene mcmni walaupun kiter tahu pertikaian itu kekadang memberikan kesan pembangunan yang baek terhadap perkembangan seorang pengilang karya seni digital ni. Cewah.

So kami tetapkan tarikh pada 27hb Feb 2011 (Ahad) jam 2 petang di KL PAC. Aku tunggu kat opis coz nak jemput budak2 ni.., coz takdo transport. maklum la budak student..., takpela..., geng Critical punyer pasal wa tade hal.... Biler dah sampai sumer budak2 dapat plak call dari put3 gtau model sok (isnin) nak exam so die tak jadi nak jadi model kami petang tu. wa punya la hangin!! Bangsat plak kan masalah mcmni, nak marah kiter tak bayar pon model tu, so takyah la nak marah..., tapi asal tak gtau awal2...



TheLow
Aku pon mulakan langkah tanak cancel shot petang tu then aku bgtau TheLow soh carikkan model emergency, lantak la apa orang nak kate pon, yang penting ptg tu kami shot somebody. Fuhh!! baru teringat kawan TheLow yang praktikal kat Matic, Nadia namenye.Deal punya deal Nadia cakap ok!! huhuhuhu... selamat.... Bila dah selamat dapat model kami trus cargas trus g KL PAC. Nak pendekkan citer, sampai je kat pak guard tu aku ngan rambut palsu yang aku pakai dalam keter tadi mula la tny soklan mintak izin, "Salam, pakcik kalo kami nak amik gambar kat bangunan lama tu boleh tak? kami nak buat photoshoot kat situ", pakcik tu pon jawab ngan muka nak pijak aku coz aku pakai rambut palsu. die jawab, "owh..tak boleh, sekiranya didapati anda mengambil gambar tanpa kebenaran, sekiranya ditangkap kamera anda akan dirampas serta merta". wow, pakcik itu menjawab dengan penuh sopan santun dan penuh dialog didalam kepala hotak nya. Aku tak puas hati aku masuk sampai bangunan KL PAC aku tanya kat kaunter, "kak, boleh tak i nak amik gambar kat bangunan lama kat depan tu??", kak tu jawab terus dan pantas!! "sory takboleh, u kena mintak kelulusan ehem2 dahulu". (ehem2 merujuk kepada syarikat pembinaan yang buat KL PAC tu la).



Cenggitu la citer nyer..., lalu aku ambik langkah kedua. yeah, nasib bek aku dah standby lagik satu tempat kat keramat. cun gak umah tu. Sampai jer sana aku ngan geng trus buat survey sekeliling rumah takot ada mat pet plak berumah kat ctu. Tak lama kendian put3 pon sampai ngan linda ngan model. Start shot kol 4 petang kami cargas trus bantai sampai kol 7 petang... Takleh lama2 sangat kat umah tu, bahaye. Kang ada kene ikot balik padan muka.



1 comment:

ilham_un said...

gambar classoc gila..sangat cantik